dimecres, 11 de novembre del 2009

TEATRE SOBRE FRANCESC EIXIMENIS


Diumenge de vesprada, a les 6, la companyia La Dependent representa l'obra Eiximenis el viatger de les mil paraules. Haguera estat bé fer una excursió col·lectiva, però aquesta setmana, ja ho sabeu, ha estat una mica estranya. De tota manera si no teniu res que fer, és una bona opció per a passar l'ensopiment (per a alguns ressaca) de diumenge, i per poc preu: 4- 6 euros.

Eiximenis forma part dels temes de 1r de Bat. L'obra promet perquè aquest religiós és un moralista que sol burlar-se dels vicis de la societat i sol tenir un gran sentit de l'humor. Us adjunte un fragment sobre com hauria de ser el comportament d'un home quan es casa:


"El primer és que tothom ha de saber és que cap dona no desitjaria un marit casolà, és a dir, un marit que estiga massa a casa[...] perquè per bo que siga l'home sempre té alguns defectes que són una càrrega massa grossa".


Una manera elegant de justificar que els homes sempre estiguen de festa mentre les dones es queden guardant la casa i els fills. Tinc un parell d'amics que, sense saber-ho, són grans seguidors dels ensenyaments del frare Eiximenis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada