divendres, 1 de gener del 2010

ES MOR LA LITERATURA?


Les xifres de lectors al País Valencià són de les més baixes de l'estat i d'Europa (i en llengua pròpia són d'escàndol). La lectura voluntària en la franja d'edat ocupada pels adolescents és digna d'un país del tercer món ple d'analfabets, i la voluntat dels que manen per evitar-ho, la podeu imaginar.

A Canadà, la Fundació d'Alfabetització del Canadà ha llançat una campanya molt expressiva que ha aixecat polseguera per ser una mica bèstia. Els personatges dels contes clàssics són a un hospital, vells i moribunds i l'anunci ofereix un lema molt clar "Quan un nen no llegeix, la imaginació desapareix". Vegeu el video:



Ara que comença l'any i que la gent fa els propòsits d'any nou no estaria de més que reflexionàreu sobre el tema i, en tot cas, que us demanàreu uns quants llibres als reis o que els regalàreu als familiars i als amics.
I, si voleu, doneu la vostra opinió sobre la pregunta de l'encapçalament. Podria fins i tot ser una bona qüestió per a la selectivitat.

2 comentaris:

  1. La literatura no morirà. Els llibres, com es coneixem ara, pot ser morguen.

    ResponElimina
  2. Estic segur que tens raó, la literatura sobreviura, ha de sobreviure. Però és cert que per al llibre en general s'obri un període convuls, no només pel menyspreu general de la literatura com a forma de cultura sinó també per la lluita del format. A partir d'ara haurà de conviure amb el llibre electrònic i, encara que als que llegim ens coste una mica d'assimilar, part del futur de la literatura descansa en el món virtual i no en el paper.

    ResponElimina