diumenge, 24 de gener del 2010

EL FUTUR DE LA LITERATURA ?


Fa unes setmanes parlàvem sobre el futur de la literatura i comentàvem l'entrada de noves possibilitats per a la transmissió dels textos literaris com l'e-book. Ara, s'acaba de presentar la primera novel·la escrita amb Twitter a tot Europa.

140 caràcters per a cada capítol, menys que els d'un missatge SMS, és l'espai de què disposa l'escriptor i periodista Jordi Cervera (a la foto)per fer un capítol de 'Serial Chicken'. Fins i tot vosaltres seríeu capaços de llegir-los sense cansar-se.
La trama de l'obra gira al voltant dels assassinats comesos, suposadament, per una gallina als carrers de Barcelona. Cervera complementa els textos amb enllaços a altres eines 2.0. Per exemple, fa servir el Google Maps per traslladar els lectors a les escenes dels crims.

Si us interessa, 'Serial Chicken' es pot seguir des de www.twitter.com/bcnegra des del 13 de gener.

No em direu que no és original.

dilluns, 18 de gener del 2010

ANTÒNIA FONT




El comentari d'aquesta setmana tenia una referència a una cançó dels Antònia Font que són un grup mallorquí molt original amb una temàtica en les cançons amb robots, espais i naus. Se'n solen eixir de l'habitual en la seua música i no sé a què comparar-los. Us pose aquí un video que ha sigut triat com al millor de l'any per la revista Ritmes, la cançó es diu Wa yeah. A veure si us agraden.



dijous, 14 de gener del 2010

MÈTRICA


Els alumnes de primer de Batxillerat esteu veient els fonaments de la mètrica i de la poesia i sé que esteu esforçant-vos molt i intentant fer-ho bé. Si voleu ampliar informació vegeu aquesta web. Hi trobareu exemples i molt més del que hem vist a classe.:




dilluns, 11 de gener del 2010

QUIM MONZÓ, 2


Aquests dies hem conegut moltes facetes de Quim Monzó, ara us n'afig una altra. Monzó ha sigut col·laborador de diversos mitjans de comunicació, entre d'altres de la ràdio. Us adjunte una pàgina on podreu trobar l'especial visió de Monzó sobre els temes d'actualitat a Els articles que no farem.

http://www.catradio.cat/pcatradio/crItem.jsp?seccio=seccio&idint=252

divendres, 1 de gener del 2010

ES MOR LA LITERATURA?


Les xifres de lectors al País Valencià són de les més baixes de l'estat i d'Europa (i en llengua pròpia són d'escàndol). La lectura voluntària en la franja d'edat ocupada pels adolescents és digna d'un país del tercer món ple d'analfabets, i la voluntat dels que manen per evitar-ho, la podeu imaginar.

A Canadà, la Fundació d'Alfabetització del Canadà ha llançat una campanya molt expressiva que ha aixecat polseguera per ser una mica bèstia. Els personatges dels contes clàssics són a un hospital, vells i moribunds i l'anunci ofereix un lema molt clar "Quan un nen no llegeix, la imaginació desapareix". Vegeu el video:



Ara que comença l'any i que la gent fa els propòsits d'any nou no estaria de més que reflexionàreu sobre el tema i, en tot cas, que us demanàreu uns quants llibres als reis o que els regalàreu als familiars i als amics.
I, si voleu, doneu la vostra opinió sobre la pregunta de l'encapçalament. Podria fins i tot ser una bona qüestió per a la selectivitat.